100h yoga practitioner

CURS DE FORMARE ȘI AVANSARE ÎN PRACTICA YOGA

N

O CALATORIE PERSONALA PE CALEA YOGA

N

PRIMUL PAS CĂTRE O CUNOAȘTERE MAI DETALIATĂ A PRACTICII

N

O APROFUNDARE A PRACTICILOR YOGA

N

O ABORDARE NONDOGMATICĂ

N

O DIPLOMĂ RECUNOSCUTĂ ÎN INTERIORUL ȘCOLII NOASTRE

PREZENTARE

DETALII CURS

SILABIS

DATE & INVESTITIE

APLICA ACUM

PREZENTARE

Va propunem sa ne întoarcem la origini și nu pentru că am fi singurii care vă pot călauzi intr-acolo ci pentru că acum o putem face și înțelegem valoarea acestei abordări

 

Prin acest curs de Yoga Practitioner vă propunem să aprofundăm împreună practicile yoga, aşa cum au fost ele concepute în această tradiţie de peste 5000 de ani, pentru că înţelegem valoarea acestei abordări şi dorim să o împărtaşim cu voi.

 

Yoga este una dintre căile către autocunoaștere, şi are, la rândui ei, sute de abordări, fiind o practică căreia practicantul însuşi îi oferă valoare. Ce vă propunem mai exact este să fiți curioși în a vă cunoaște pe voi utilizînd practici yoga de bază: asana, pranayama, controlul simţurilor, concentrare și meditație, abordînd un stil de viață mai sănătos şi care să vi se potrivească în viața de zi cu zi.

Acest curs vine în întâmpinarea celor care au încercat practica asenelor, a tehnicilor de respirație și/sau a meditației fie la săli de sport, fie în studiouri dedicate, fie într-o altă conjunctură și ar dori să înteleagă mai bine experința avută, sau să o aprofundeze. Cursul se adresează, în egală măsură, şi celor care au auzit de yoga dar nu știu de unde să înceapă, caută îndrumare și se feresc de îndroctinare.

Nu vă promitem o schimbare radicală, cu toate că există acest potențial, ci vă promitem o experiență plăcută și non invazivă, într-un cadru sigur în care puteți explora, vă puteţi regăsi, centra și trăi existența într-un mod plăcut.

HATHA YOGA

Acest curs își propune să stabilizeze baza practicii tale, aducând echilibru la nivelul corpului fizic și energetic pentru a-ți oferi susținere în dezvoltarea ta pe toate celelalte planuri (personal, emoțional, social și/sau spiritual). Cursul este bazat pe practicile Hatha Yoga cu introducere a conceptelor Ashtanga Yoga.

Hatha Yoga este cunoscută în tradiţia indiană drept hatha vidya. Sistemul Hatha Yoga a fost popularizat de Marele Yogi Swami Swatmarama în secolul al XV-lea, prin scrierea textului Hatha Yoga pradipika. Hatha Yoga a fost descrisă ca reprezentând partea practică şi fizică a yoga, prin raportare la partea strict abstractă, unde se încadrează Bhakti si Jnana Yoga. Yogi Swatrama a menţionat că Hatha Yoga este calea preliminară către practici mai avansate, precum Raja Yoga (Ashtanga Yoga).

“Mă ocup de iniţierea în Hatha Yoga doar în perspectiva trecerii spre Raja Yoga,

cea mai înaltă stare Yoga”- Swami Swatmaram

Cuvântul “hatha” este format prin compunere, din două cuvinte. ‘Ha’ înseamnă soare şi ‘tha’ înseamnă lună. Este expresia simbolică a uniunii a două energii, cea masculină şi cea feminină. Reprezintă forţa minţii, a corpului şi a Prana. Soarele este reprezentat ca energia pranică a corpului, în timp ce luna este energia mentală a citta. ‘Ha’ este mai dinamic şi mai activ, în timp ce ‘Tha’ este mai creativă şi mai receptivă. Hatha Yoga este ramura Yoga care ne învaţă echilibrul dintre cele două extreme.  Cuvântul “ha” se referă la nadi-ul solar (pingala) din  corpul subtil , iar “tha” la canalul lunar (ida). Cu toate acestea, atunci când cele două componente ale termenului sunt puse laolaltă, “hatha” înseamnă “plin de forţă”, implicând faptul că se impune o implicare puternică în vederea purificării organismului.

APROFUNDeaza PRACTICA TA!

N

Practica aprofundata a asanelor

N

Studierea si practicarea tehnicilor de respiratie si pranayama

N

Intelegerea si deprinderea tehnicilor de badhas si mudras

N

Practicarea tehnicilor de curatare profunda, kriyas

CE CONȚINE CURSUL DE YOGA PRACTITIONER?

Acest curs are 5 trepte pe care vom păși împreună cu siguranță și în cunoaștere de sine:

 1. Explicarea celor 5 practici (asana, pranayama, controlul simțurilor, concentrarea și meditația) ca importanță și abordare, încadrarea acestora în practicile și abordările diverselor şcoli de Yoga.
 2. Prezentarea principalelor asane (posturi) cu avantajele acestora în corpurile fizic, mental și emoțional, cu variațiuni și ajustări personalizate pe fiecare corp, pentru a evita accidentările sau agravarea eventualele afecțiuni existente.
 3. Prezentarea diferitelor tehnici de respirație (pranayama) cu beneficiile și contraindicațiile acestora, ghidarea în practica individuală în funcție de nevoi și/sau limitări personale.
 4. Expunerea teoriilor orientale – cu privire la simțurile noastre și importanța controlului acestora în viața noastră, ghidarea în practică pentru a înțelege acest concept la un nivel subtil și nu doar la un nivel teoretic.
 5. Expunerea conceptului de concentrare și prezentarea unor metode pentru dezvoltarea aceastei capacităţi care să ajute în aprofundarea sentimentului de sine și în viața de zi cu zi.
 6. Toți aceşti pași descriși anterior sunt primele trepte către starea meditativă; odată stăpâniţi, ei te vor conduce către o stare de liniște din care poți reveni încărcat și pregătit pentru o nouă zi în această experiență pe care o numim viață.

CE NE PROPUNEM PRIN ACEST CURS?

 • Să te ajutăm să devi mai conștient/ă de practica ta.
 • Să armonizezi practica cu limitările corpului tău pentru ca practica sa amelioreze starea prezentă, nu să o degradeze.
 • Să avansezi în cele 6 practici indiferent de nivelul tău iniţial
 • Să te conectezi la o comunitate care împărtășește aspirații și nevoi similare.
 • Să petreci lunar cel puţin un weekend cu tine și pentru tine.
 • Să ajungi la o versiune îmbunătățită a ceea ce ești.
 • Și nu în ultimul rând ne propunem să creștem alături de tine, căci profesorii cresc pe măsură ce elevii se dezvoltă.

 

CE NU NE PROPUNEM PRIN ACEST CURS?

 • Nu ne propunem să te transformăm în yoghin în sensul profund al practicii, ci doar să îți oferim uneltele prin care să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieții. Însă nu uita că tu poți alege oricând să continui pe acest drum.

 

 • Nu ne propunem să te formăm ca profesor de yoga, ne dorim să te ajutăm să aduci beneficiile practicii în corpul tău. Iar dacă ulterior vei constata că dorești să împartășești practica şi cunoştinţele dobandite, vei putea face aceast prin formări ulterioare.

DETALII CURS

PROFESORI

Echipa de bază a cadrelor didactice este formată din profesori cu experiență din România. Această echipă are o creștere organică în funcție de nevoile și noile tendințe care apar în acest domeniu prin instruirea viitorilor profesori la nivel local.

Fiecare curs, în funcție de locație, va avea un mix de profesori care este specificat mai jos împreună cu datele și locația exactă.

Ceea ce ne unește este dăruirea față de această practică, dorința de a împărtăși și convingerea că ceea ce facem este o datorie pe care trebuie să o îndeplinim și nu o slujbă.

* pentru detalii despre membrii echipei, vedeți secțiunea dedicată de pe site-ul nostru web

PRACTICA

Pe parcursul cursului vom adopta o practică de asane diversificată respectînd regulile Hatha Yoga alternată cu Ashtanga Yoga Vinyasa, desprinsa din Hatha Yoga, conecepută de Krishnamacharya și continuată de unul din elevii săi Pattabhi Jois.

De asemenea toate tehnicile studiate din punct de vedere teoretic  de pranayama, bandhas, mudras, mantra si meditație vor fi puse în practică pentru aprofundare.

Fiecare modul va avea o temă centrală care va fi tratată din cele 5 perspective (asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana) și stabilită in practică. De asemenea veți primi un suport de curs care vă va ajuta să răsfoiți ulterior informația primită iar între module vi se va oferi o practică pe care o puteți aprofunda în siguranță acasă. 

PROGRAMUL DE WEEKEND ORIENTATIV

Sâmbătă și Duminică

10.30 – 12.00 Practică

12.00 – 12.30 – Pauză de ceai

12.30 – 13.30 – Teorie/discuții

13.30-14.30 – Pauză de masă 

14.30 – 16.00 – Teorie/discuții

16.00-16.30 – Pauză de ceai

16.30 – 18.00 – Practică

.

LOCAȚIE

Fiecare curs, în funcție de orașul în care se susține, va comunica locația o dată cu datele exacte și orarul specific.

SILABUS

Acest curs reunește noțiuni de bază din filosofia și practica yoga, oferind o bază de pornire în această practică precum și elemente importante de anatomie și aliniament corect al posturilor. Fiecare modul va conține elemente din fiecare dintre aceaste categorii acordînd timpul necesar și atenția cuvenită fiecărui element în parte. Pe baza acetor informații vom crea practica personalizată a fiecărui participant.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

- Filosofia Yoga și studiu Hata Yoga
 • Yoga – semnificație, definiții, concepte și scopuri
 • Introducere a practicii Hatha Yoga, istorie și concept
 • Hatha Yoga și Ashtanga Yoga asemănări și diferențe
 • Cele 8 ramuri din Ashtanga Yoga prezentare și explicație
 • De ce ne concentrăm doar pe 5 din aceste ramuri?

 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

- Fizilogia și Psihologia Yoga
 • Fiziologia Yoga, Chakrele, Nadis.
 • Kundalini si riscurile aferente la activare incorecta.
 • Koshas si simturi.
 • Stari mentale, tristeți și depresii
 • Prana și corpul pranic
 • Motivarea, memoria, cunoașterea și emoțiile din punctual de vedere al Yoga și al aspectelor modernității. Somnul, depresia, axietatea, macro si micro cosmosul, energii subtile, puterea minții, spiritualitate.
Your Title Goes Here
- Anatomie și Fiziologie Yoga
 • Mișcare și Poziții, analiză tridimensională, analiză gravitațională, analiză tehnică, vizual și tactil, stretching, miscări și inversiuni ale sacrului, anatomia pelvisului și perineului.
 • Fiecare postură va fi analizată din punct de vedere anatomic pentru a explica eventualele limitări în practica personală
 • Cum respectăm în practică aceste limitări fizice?
 • Importanța aplicării conceptului de nonviolență față de propria persoană
 • Ce facem când un profesor insistă într-o practică fizică care simțim că nu ni se potrivește?
 • Prezentarea beneficiilor fiecărei posturi la nivel fiziologic și modalitatea de a aduce aceste beneficii în corpul nostru fizic
Your Title Goes Here
- Relaxare și Meditație
 • Ce practici putem folosi pentru a ne induce o stare de relaxare și a intra cât mai ușor într-o stare meditativă
 • Beneficiile fiecărei practici în parte: tehnici de respirație (pranayama), controlul simțurilor (pratyahara), concentrarea (dharana) și meditația (dhyana) 

Introducere de bază în știința alternativă

 • Introducere în Ayurveda, principii de bază privind tipologile (dosha), mod de viață, alimentație adecvată 
 • Cum să adopți un stil de viată ayurvedic ținînd cont de spațialitatea în care îți desfășori viața
Your Title Goes Here
- Practici Hatha Yoga
 • Asanas: Explicarea în detaliu și practicarea Asanelor din Hatha Yoga. Asanele sunt explicate în detaliu pentrua înțelege esența aspectelor lor fizice, psihologice și spirituale. Se va face o practică armonioasă a posturilor pentru a înțelege la nivel fizic beneficiul acestora
 • Asanas incluse in acest curs suntȘ
  I. Tadasana
  II. Vrksasana
  III. Utkatasana
  IV. Utthita Trikonasana
  V. Parivrtta Trikonaasana
  VI. Utthita Parsavkonasana
  VII. Virbhadrasana I
  VIII. Virbhadrasana II
  IX. Parsvottanasana
  X. Chaturanga dandasana
  XI. Dandasana
  XII. Vajraasana
  XIII. Sukhasana
  XIV. Padmasana
  XV. Siddhasana
  XVI. Padangusthasana
  XVII. Prasarita Padottanasana I
  XVIII. Prasarita Padottanasana II
  XIX. Prasarita Padottanasana III
  XX. Prasarita Padottanasana IV
  XXI. Adhomukha Svanasana
  XXII. Vashisthasana I
  XXIII. Sarvanga asana I, II, III
  XXIV. Hala asana
  XXV. Supta padangusthasana A
  XXVI. Supta Padangusthasana B
  XXVII. Bhujangasana Basic
  XXVIII. Dhanurasana basic
  XXIX. Udharva mukha Dhanurasana/Chakra asana
  XXX. Bakasana
  XXXI. Hanumanasana
  XXXII. Sirsasana
  XXXIII. Paschimottanasana
  XXXIV. Purvouttanasana
  XXXV. Matsyasana
  XXXVI. Marichyasana I & III
  XXXVII. Ustrasana
  XXXVIII. Shavasana
 • Pranayamas: Sunt predate 6 tehnici principale de pramayama împreună cu rolurile lor detaliate în dezvoltarea umană. Prana, Tejas și Ojas concept și aplicabilitate
 • Bandhas si Mudras: Toate Mudrele și Bandhade majore.
 • Shatkarmas: Tehnicile de curațare din Hata Yoga și Gherand Samhita sunt practicate pentru a aduce un efect mai grațios al practicii yoga. În Shatkarmas sunt incluse Neti, Kunjal, Nauli, Kapalabhatti și Trataka.
Your Title Goes Here
- Terapie și dietă Yoga
 • Boli frecvente și eficiența practicii yoga.
 • Introducere în ayurveda, prakriti, tri doshas, vata, pitta și kapha, sapta dhatus și up dhatus
 • Dietă Yoga, ritualuri de mâncare, calitațile alimentelor, cele șase gusturi, cele șase sezoane și efecte ale Dosha. Sunt discutate alimentele commune și efectul lor curativ

CERTIFICARE

La finalul cursului, a celor 2 stagii, se va elibera o diplomă de 100 de ore de practică și aprofundare a practicii Hatha Yoga cu care îți vei putea continua studiile în cadrul Yoga Academy Romania în cazul în care optezi să devi profesor și dorești să îți continui studiile urmând cursul de 200 de ore de Instructor acreditat de yoga. (200h YTT)

În cadrul următoarei formări vei avea o reducere de 30% din prețul cursului însă va trebui să parcurgi măcar 80% din curs pentru a studia conceptele din perspectiva unui viitor profesor.

Certificarea are valabilitate doar pe plan personal și în cadrul Yoga Academy România.

DATE & INVESTITIE

\

YTT 100 ORE HATHA YOGA BUCURESTI

400 EUR (4 module)

Stagiu 1 Toamna 2020

MODUL 1 – 17, 18 Octombrie

MODUL 2 – 30 Octombrie – 1 Noiembrie 

MODUL 3 – 14, 15 Noiembrie

MODUL 4 – 12, 13 Decembrie

400 EUR (4 module)

Stagiu 2 – Iarna – Primavara 2021

MODUL 5Februarie

MODUL 6 – Martie

MODUL 7 – Aprilie

MODUL 8 – Mai

Locație: Urmeaza a fi comunicata

Orar modul:

Sambata si Duminica

9.00 – 10.30 – Practica (Asana/Shatkarma/Respiratii/Concentrare)

11.00 – 13.00 – Teorie (aprofundarea conceptelor filosofice din Yoga)

14.30 – 16.00 – Workshop ( aprofundarea posturilor din punct de vedere anatomic, terapeutic si energetic)

16.30 – 18.00 – Practica (Asana/Respiratii/Concentrare/Meditatie)

 

*Ne pastram rezerva de a modifica datele sau de a amana in cazul in care Guvernul legifereaza intalnirile de acest gen in vreun fel.

Indrumator: Erica Nagy 200h E-RYT, 500h RYT

 

STATUS: OPEN

\

100 ORE HATHA YOGA BRAȘOV

 In progres

STATUS: PENDING

\

100 ORE HATHA YOGA CONSTAȚA

In progress

STATUS: PENDING

\

100 ORE HATHA YOGA IAȘI

 In progress

\

100 ORE HATHA YOGA TÂRGU MUREȘ

In progress

 

INFO FINANCIAR

 • Se achită contravaloarea fiecărui stagiu integral la momentul înscrierii.
 • Pentru opțiunea de rate vă rugăm să ne contactați.
 • Toate plățile se achită prin viramant bancar în baza unei facturi fiscale oferite de către noi.
 • În cazul în care vă răzgîndiți, după înscriere, sumele nu se returnează decât în cazuri excepțiale, de forță majoră, însă se poate oferi dreptul de participare la curs altei persoane.

APLICA AZI

Vino alaturi de noi!

Un curs al cărui singur ordin de valoare va fi cel pe care i-l vei oferi tu, odată ce îl vei parcurge. Practica yoga este atât cât îi permiți tu să fie.

N

Acceptă o nouă perspectivă!

N

Lasă să te cunoști la un nivel profund.

N

Avansează în practica ta yoga.

N

Găsește-ți calea în a preda yoga.

INTREBARI FRECVENTE

Taxa de Yoga Alliance este inclusa in pret ?

Avînd în vedere ca Yoga Alliance US este o altă entitate, pretul cursului nu include taxele percepute de aceștia. Înregistrarea la Yoga Alliance nu este obligatorie și acreditarea rămâne valabile indiferent daca vă înscrieți sau nu.

Cate module pot sa lipsesc ?

Prezența la curs este obligatorie în procent de 80%, în cazul în care trebuie să lipsiți la unul sau două module și doriți să le parcurgeți cu unul din profesori, această recuperare va fi contra cost dar nu este obligatorie.

Daca vreau sa anulez inscrierea la curs ?

Anularea participării la curs în urma achitării taxei de înscriere aduce de la sine pierderea acestei taxe.

Unde este valabila diploma ?

Diplomele Yoga Alliance US sunt recunoscute internațional cu ușoare diferențe între țări, unori se cer formări conexe cum ar fi instructor sportiv.

Ce se întâmplă dacă nu mai pot ajunge sa termin cursul dar l-am achitat ?

În cazul în care ați achitat suma integral și anulați pana la începerea cursului vi se va reține doar taxa de înscriere, restul sumei vă va fi înapoiată. În cazul în care ați participat la unul sau mai multe module puteți întrerupe și reveniți la grupa din urmatorul an sau într-un alt oraș unde se susține cursul.

Trebuie să am o practică avansată pentru acest curs?

Acest curs este creat pentru a aprofunda practica personală la orice nivel ar fi această. Noi recomandăm să aveți o practică macar de 6 luni, 1 an, până a porni pe acest drum.

inscrie-te astazi! garantam ca nu vei regreta

Yoga Academy România este un mediu în care te poți dezvolta armonios și liber, oferindu-ți perspective ulterioare de predare și colaborări cu studiourile noastre partenere.

Learn MoreStart Drivers Ed