200h ytt HATHA / VINYASA YOGA

CURS DE FORMARE ACREDITAT YOGA ALLIANCE USA

N

O CALATORIE PERSONALA PE CALEA YOGA

N

PREGATIRE MULTI-DIMENSIONALA IN ARTA DE PREDARE

N

PREGATIRE PROFUNDA IN ARTA DE A-TI SUSTINE ELEVII

N

PESTE 180 DE ABSOLVENTI INSTRUCTORI FERICITI

N

O DIPLOMA RECUNOSCUTA INTERNATIONAL [YOGA ALLIANCE USA]

PREZENTARE

DETALII CURS

SILABIS

DATE & INVESTITIE

APLICA ACUM

PREZENTARE

Formarea noastră de 200 de ore pentru instructori Hatha Yoga si/sau Vinyasa este o călătorie personală dedicată celor care aleg să o urmeze. Respectăm strălucirea fiecărei ființe și încercăm să o cultivăm în cel mai bun spirit al practicilor yoghine. Programul nostru îl ajută pe practicant să se autodepășească în practica sa, oferindu-i încredere și sprijin. Încurajăm practicanții yoga să răspândească lumina yoghină a cunoștințelor predînd această învățătură mai departe. Principala noastră dorință este să dezvăluim primii pași ai acestei practici, astfel încât studenții să poată alege singuri în mod conștient, fără ezitare, calea pe care doresc să o parcurgă.

HATHA YOGA

Hatha Yoga este cunoscută în tradiţia indiană drept hatha vidya. Sistemul Hatha Yoga a fost popularizat de Marele Yogi Swami Swatmarama în secolul al XV-lea, prin scrierea textului Hatha Yoga pradipika. Hatha Yoga a fost descrisă ca reprezentând partea practică şi fizică a yoga, prin raportare la partea strict abstractă, unde se încadrează Bhakti si Jnana Yoga. Yogi Swatrama a menţionat că Hatha Yoga este calea preliminară către practici mai avansate, precum Raja Yoga (Ashtanga Yoga).

“Mă ocup de iniţierea în Hatha Yoga doar în perspectiva trecerii spre Raja Yoga,

cea mai înaltă stare Yoga”- Swami Swatmaram

Cuvântul “hatha” este format prin compunere, din două cuvinte. ‘Ha’ înseamnă soare şi ‘tha’ înseamnă lună. Este expresia simbolică a uniunii a două energii, cea masculină şi cea feminină. Reprezintă forţa minţii, a corpului şi a Prana. Soarele este reprezentat ca energia pranică a corpului, în timp ce luna este energia mentală a citta. ‘Ha’ este mai dinamic şi mai activ, în timp ce ‘Tha’ este mai creativă şi mai receptivă. Hatha Yoga este ramura Yoga care ne învaţă echilibrul dintre cele două extreme.  Cuvântul „ha” se referă la nadi-ul solar (pingala) din  corpul subtil , iar „tha” la canalul lunar (ida). Cu toate acestea, atunci când cele două componente ale termenului sunt puse laolaltă, „hatha” înseamnă „plin de forţă”, implicând faptul că se impune o implicare puternică în vederea purificării organismului.

APROFUNDeaza PRACTICA TA!

N

Practica aprofundata a asanelor

N

Studierea si practicarea tehnicilor de respiratie si pranayama

N

Intelegerea si deprinderea tehnicilor de badhas si mudras

N

Practicarea tehnicilor de curatare profunda, kriyas

ESENTIALELE ANATOMIEI

Dacă pornim de la definiția yoga din sutrele lui Patanjali, „Yoga este oprirea fluctuațiilor mentale”. După această definiție ar trebui să ne detașăm în practică de orice voce sau poveste care rulează în minte pentru realizarea sinelui suprem. În acest context ce rol ar avea studierea unei discipline ca anatomia? Sincer vorbind nu prea multe. Însă analizînd perspectiva vremurilor în care trăim comparat cu începuturile tradiției yoghine lucrurile s-au schimbat puțin. Tradițional, practicarea asanelor cu consecvență și dedicație timp de zeci de ani, zilnic ți-ar conferi o cunoaștere profundă a corpului fizic (annamayakosha) fără a fi nevoie sa studiezi anatomia, fiind capapil să predai practica într-un mod autentic respectând principiile yogine mai eles cel al nonviolenței aplicat pe propriul corp. Însă, în cazul în care practica nu este atât de lungă este probabil ca sistemul tău kinestezic să nu te poată ajuta sa asisiști alte persoane pe această cale a asanelor sau să întâlnești o barieră de comunicare cu persoanele preponderent mentale.

Studierea anatomiei ne ajută să înțelegem fenomenele care se întâmplă la nivel fizic în corpul nostru pentru a le putea susține prin practica yoga. Modulul de anatomie este aplicat pe practica yoga, ajutând practicantul să conștientizeze anumite limitări care se pot depăși prin practică sau alte limitări care trebuie acceptate adaptând practica la acestea. Elementele studiate sunt elemente de bază care conferă un minim de cunoștințe, menite să ne ajute să nu provocăm disfuncții ale sistemelor noastre anatomice.

ARTA DE A FI PROFESOR

Prima perspectivă importantă în a fi profesor sau instructor yoga este să rămâi in permaneță un elev conștiincios, respectând această practică și evolând în ea. Un profesor care își oprește căutările este ca o fantână deconectată de la izvor. A preda yoga nu este o meserie ci mai mult o chemare, care îți conferă satisfații pe mai multe planuri, aceste planuri nu sunt neaparat financiare ci mai mult din sfera bucuriilor sufletești si realizărilor spirituale. Vei avea ocazia de a face o diferență în vițile celor cu care vei interacționa, oferindu-le un zambet pe buze sau mai mult, încredere în a se autodepăși.

A preda yoga nu se limitează la a preda câteva tehnici sau posturi fizice, elevii tăi vor cauta ghidare pe diferite planuri ale viții lor, oamenii nu vin la yoga doar pentru partea fizică, ei caută un sens mai profund al practicii pe care își doresc să-l experimenteze. Efectele învățămintelor tale e posibil să-ți rămană ascunse poate ani de zile, de aceea nu trebuie să te lași condus de mirajul rezultatelor și să îți continui drumul cu dedicație și consecvență respectând regulile practicii yoga.

A preda Yoga nu va aduce schimbări de la o zi la alta, nici în viaţa ta, nici în vieţile elevilor tăi, va dura ani până să vezi roadele eforturilor tale. Pentru a ajunge profesor este nevoie de răbdare (Dheryaa), calitatea predării crescând odată cu timpul, practica, auto-dezvoltarea, învăţarea continuă, eforturile neobosite.

Respectul (Sammaan) datorat celor care au contribuit la formarea noastră ca profesori este obligatoriu în Yoga. Orice aspirant la predare ar trebui să îşi respecte profesorii care au contribuit la formarea sa, fie şi prin învăţarea unui singur cuvânt. Doar stăpânirea câtorva asane nu te va duce nicăieri, decât pe calea aroganţei. Un profesor bun îşi va respecta mereu propria profesori.

ACEST CURS ESTE PENTRU TINE DACA:

 • Dorești să aprofundezi această practică dar nu într-un mod dogmatic
 • Ai o minte deschisă și curioasă
 • Ești pregătit să te schimbi la nivel profund
 • Iți dorești o altă perspectivă asupra vieții
 • Vrei să înțelegi perspectiva yogină asupra experiențelor tale
 • Nu ești mulțumit de situația actuală și ești în cătarea sinelui tă autentic
 • Simți că ai ceva de spus și că te poți pune în serviciul semenilor tăi

 

CERTIFICARE

Cursul nostru este acreditat Yoga Alliance US, o organizație internațională care încearcă se reunească practica și predarea yoga, pentru a conferi practicanților o siguranță minimă a practicilor pe care le adoptă și profesorilor o linie comună pe care să o predea.

Pentru mai multe detalii privind Yoga Alliance Us puteți vizita platforma internațională

www.yogaalliance.org

In mod tradițional această certificare sau apartenență este dată de însăși învățătura primită de la profesor și predată următorilor elevi pe cale orală. Profesorii școlii noastre au primit invățături pe diverse linii disciplice care respectă scrierile clasice Patanjali Yoga Sutra, Hatha Yoga Pradipika, Bhagavad Gita și nu numai. Această abordare non doctrinară dă libertatea studenților să își aleagă o droctrină către care să adere sau nu.

DETALII CURS

PROFESORI

Echipa de bază a cadrelor didactice este formată din profesori cu experiență din România. Această echipă are o creștere organică în funcție de nevoile și noile tendințe care apar în acest domeniu prin instruirea viitorilor profesori la nivel local.

Fiecare curs, în funcție de locație, va avea un mix de profesori care este specificat mai jos împreună cu datele și locația exactă.

Ceea ce ne unește este dăruirea față de această practică, dorința de a împărtăși și convingerea că ceea ce facem este o datorie pe care trebuie să o îndeplinim și nu o slujbă.

* pentru detalii despre membrii echipei, vedeți secțiunea dedicată de pe site-ul nostru web

PRACTICA

Pe parcursul cursului vom adopta o practică de asane diversificată respectînd regulile Hatha Yoga alternată cu Ashtanga Yoga Vinyasa, desprinsa din Hatha Yoga, conecepută de Krishnamacharya și continuată de unul din elevii săi Pattabhi Jois.

De asemenea toate tehnicile studiate din punct de vedere teoretic  de pranayama, bandhas, mudras, mantra si meditație vor fi puse în practică pentru aprofundare.

Între modulele cursului vor fi date teme pentru practica zilnică.

SILABUS

Acest curs reunește noțiuni de bază din filosofia și practica yoga, precum și o introducere in ayurveda, oferind o bază de pornire în această practică precum și elemente importante de anatomie și metodologie de predare. Fiecare modul va conține elemente din fiecare dintre aceaste categorii acordând timpul necesar și atenția cuvenită fiecărui element in parte.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

B01 - Filosofia Yoga și studiu Hata Yoga
 • Yoga – semnificație, definiții, concepte, scopuri și scopuri
 • Yoga și Vede
 • Șase școli de filosofie indiană
 • Sutra yoga Patajali
 • Perspectiva asupra Hatha Yoga
 • Obstacole în calea Yoga, în atingerea strii de meditației și samadhi
 • Patru căi în Yog (Karma Yoga, Raja Yoga și Ashtanga Yoga, Bhakti Yoga, Jnaana Yoga)
 • Hatha Yoga și Raja Yoga a lui Patanjali
 • Cele opt ramuri in Yoga

 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

B05 - Fizilogia și Psihologia Yoga
 • Fiziologia Yoga, Chakrele, Nadis.
 • Kundalini si riscurile aferente la activare incorecta.
 • Koshas si simturi.
 • Stari mentale, tristeți,
 • Motivarea, memoria, cunoașterea și emoțiile din punctual de vedere al Yoga și al aspectelor Modernității. Somnul, depresia, axietatea, macro si micro cosmosul, energii subtile, puterea minții, spiritualitate.
Your Title Goes Here
B02 - Anatomie și Fiziologie Yoga
 • Mișcare și Poziții, analiză tridimensională, analiză gravitațională, Analiză tehnică, vizual și tactil, stretching, miscări și inversiuni ale sacrului, anatomia pelvisului și perineului.
 • Sistemul osos și mișcarea sa, Anatomia coloanei vertebrale, simetrie și asimetrie, sistemul cardiovascular, circulația sângelui, inima, plămînii, circulația sistemică și coronariană, sisteme ale altor organe, sistemul digestiv, sistemul excretor, sistemul muscular, sistemul nervos, sistemul vestibular.
 • Sistemul respirator, mușchii respirație, respirație și posturi, sitemul somatic și vegetativ, respirație toracală și paradoxală, respirație abdominală culcat pe spate și stând.
Your Title Goes Here
B06 - Relaxare și Meditație
 • Yoga Nidra, Dharana sutra, Ajpa japa, Mounna.

Introducere de bază în știința alternativă

 • Swara yoga, Vighyan Bhairav tantra si Shakti tantra
Your Title Goes Here
B03 - Practici Hatha Yoga
 • Asanas: Explicarea în detaliu și practicarea Asanelor din Hata Yoog. Asanele sunt explicate în detaliu pentrua înțelege esența aspectelor lor fizice, psihologice și spirituale. Se va face o practică în foță și o tehnică puternică de 120 de ore pentru a atinge o postură la standarde de profesor.
 • Asanas incluse in primul nivel de curs:
  I. Tadasana
  II. Vrksasana
  III. Utkatasana
  IV. Utthita Trikonasana
  V. Parivrtta Trikonaasana
  VI. Utthita Parsavkonasana
  VII. Virbhadrasana I
  VIII. Virbhadrasana II
  IX. Parsvottanasana
  X. Chaturanga dandasana
  XI. Dandasana
  XII. Vajraasana
  XIII. Sukhasana
  XIV. Padmasana
  XV. Siddhasana
  XVI. Padangusthasana
  XVII. Prasarita Padottanasana I
  XVIII. Prasarita Padottanasana II
  XIX. Prasarita Padottanasana III
  XX. Prasarita Padottanasana IV
  XXI. Adhomukha Svanasana
  XXII. Vashisthasana I
  XXIII. Sarvanga asana I, II, III
  XXIV. Hala asana
  XXV. Supta padangusthasana A
  XXVI. Supta Padangusthasana B
  XXVII. Bhujangasana Basic
  XXVIII. Dhanurasana basic
  XXIX. Udharva mukha Dhanurasana/Chakra asana
  XXX. Bakasana
  XXXI. Hanumanasana
  XXXII. Sirsasana
  XXXIII. Paschimottanasana
  XXXIV. Purvouttanasana
  XXXV. Matsyasana
  XXXVI. Marichyasana I & III
  XXXVII. Ustrasana
  XXXVIII. Shavasana
 • Pranayamas: Sunt predate toate cele 6 tehnici principale de pramayama împreună cu rolurile lor detaliate în dezvoltarea umană. Prana, Tejas și Ojas.
 • Bandhas si Mudras: Toate Mudrele și Bandhade majore.
 • Shatkarmas: Tehnicile de curațare din Hata Yoga și Gherand Samhita sunt practicate pentru a aduce un efect mai grațios al practicii yoga. În Shatkarmas sunt incluse Neti, Kunjal, Nauli, Kapalabhatti și Trataka.
Your Title Goes Here
B07 - Metodologie de Predare și Practică Personală
 • Arta de a concepe grupul și clasele individuale
 • Psihologia clasei
 • Stabilizarea clasei
 • Flow și Viniyasa
 • Definirea clasei și a obiectivelor sale
 • Impactul yoga asupra psihologiei umane
 • Analiză tehnică a aliniamentului și ajustări
 • Aliniament pentru diferite nevoi
 • Succesiunea claselor
 • Înțelegerea elevilor
 • Conceperea unei practici yoga sigure și progresive
 • Conduită etică și valori pentru profesori
 • Călatoria lui ‘WOW’
 • Susținerea claselor pentru colegi

Practică fizică intensivă pentru a obține standardele de bază în practica Yoga se cere a fi un profesor Yoga cu baze în seriile 1 și 2 Ashtanga Viniyasa.

O prezentare power point despre Yoga, subiecte cheie din yoga, suplimentar un eseu de 1500 de cuvinte.

Your Title Goes Here
B04 - Terapie și Dietă Yoga
 • Boli frecvente și eficiența practicii yoga.
 • Introducere în Ayurveda, Prakriti, tri doshas, Vata, pitta and kapha, Sapta dhatus și up dhatus
 • Dietă Yoga, ritualuri de mâncare, calitațile alimentelor, cele șase gusturi, cele șase sezoane și efecte ale Dosha. Sunt discutate alimentele commune și efectul lor curativ.
Your Title Goes Here
B08 - Evaluare și Examinare
 • Examen parțial scris de anatomie la finalul parcurgerii acestor informații

 • Examenul final va fi compus din test scris din teorie și tespt practic
 • Examenul practic conține:
  1. Evaluarea a 2 asane (posturi) – oral
  2. Crearea și susținerea unei clase scurte sau. Evaluarea de catre colegii din curs pe rând cu o apreciere 360 pentru a îmbunătății interacțiunile sociale ale fiecăruia.

  *Toate examenele trebuie trecute, altfel va fi necesară reexaminarea pentru a primi diploma

DATE & INVESTITIE

\

YTT 200 ORE VINYASA YOGA CONSTANTA

In curs de programare

*Cursul este live, in cazul unor reglementari guvernamentale care sa ne interzica vom merge in online doar partial si vom reveni in live

Profesori:

Erica Nagy – Lead Trainer 200h ERYT, 500H E-RYT

Locatia: se va alege in functie de numarul de participanti

 

 

STATUS: PENDING

\

YTT 200 ORE VINYASA YOGA BUCURESTI tomna 2023

1300 EUR (Early Bird)/RATE 1400 EUR până la 15 August 2023

1550 EUR (Pret intreg) / RATE 1650 EUR după 15 August 2023

MODUL 1 – 23-24 Septembrie

MODUL 2 – 7-8 Octombrie

MODUL 3 – 21-22 Octombrie

MODUL 4 – 4-5 Noiembrie

MODUL 5 – 18-19 Noiembrie

MODUL 6 – 2-3 Decembrie

MODUL 7 – 14-17 Decembrie Format de retreat *costul cazarii si al mancarii nu este inclus in pret si este estimat intre 600 – 800 RON/persoan pt 3 nopti

*Cursul este live, in cazul unor reglementari guvernamentale care sa ne interzica vom merge in online doar partial si vom reveni in live

Profesori:

Erica Nagy – Lead Trainer 200h ERYT, 500H E-RYT

Locatia: se va alege in functie de numarul de participanti

 

 

STATUS: OPEN

\

YTT 200 ORE HATHA YOGA BRASOV IANUARIE 2023

Pret:

Early-Bird: Pana 15/11/2022

1200 EUR (Early Bird – Plata Integrala)
1300 EUR (Early Bird – Plata Rate)

Pret Normal: 15/11/2022 – Inceperea Cursului

1400 EUR (Pret Normal – Plata Integrala)
1550 EUR (Pret Normal – Plata Rate)

Date:

MODUL 1 – 20-22/01/2023

MODUL 2 – 17-19/02/2023

MODUL 3 – 17-19/03/2023

MODUL 4 – 31/03-02/04/2023

MODUL 5 – 05-07/05/2023

MODUL 6 – 02-04/06/2023

EXAMEN – 15-18/06/2023

Profesori:

Ana Werczberger – Trainer 500h YTT

Harry Werczberger – Trainer 200h YTT

STATUS: Early-Bird

\

YTT 200 ORE HATHA YOGA TG MURES

 

Profesori:

Erica Nagy – Lead Trainer 200h ERYT, 500H RYT 

Mihaela Cojoc – Trainer 200h ERYT, 500h RYT

Locatia: Pure Yoga, Tg Mures

 

STATUS: PENDING

INFO FINANCIAR

 • Se achita o taxa la înscreire de 350 EUR
 • Restul sumei putând fi achitată integral sau eșalonat în rate.
 • Pentru rate vă rugăm să ne contactați pentru a vă oferii detalii.
 • Toate plățile se achită prin viramant bancar în baza unei facturi fiscale oferite de către noi.
 • În cazul în care vă răzgîndiți, după înscriere, taxa de înscriere nu se returnează decât în cazuri excepțiale, de forță majoră.

APLICA AZI

Vino alaturi de noi!

Un curs al cărui singur ordin de valoare va fi cel pe care i-l vei oferi tu, odată ce îl vei parcurge. Practica yoga este atât cât îi permiți tu să fie.

N

Acceptă o nouă perspectivă!

N

Lasă să te cunoști la un nivel profund.

N

Avansează în practica ta yoga.

N

Găsește-ți calea în a preda yoga.

INTREBARI FRECVENTE

Taxa de Yoga Alliance este inclusa in pret ?

Avînd în vedere ca Yoga Alliance US este o altă entitate, pretul cursului nu include taxele percepute de aceștia. Înregistrarea la Yoga Alliance nu este obligatorie și acreditarea rămâne valabile indiferent daca vă înscrieți sau nu.

Cate module pot sa lipsesc ?

Prezența la curs este obligatorie în procent de 80%, în cazul în care trebuie să lipsiți la unul sau două module și doriți să le parcurgeți cu unul din profesori, această recuperare va fi contra cost dar nu este obligatorie.

Daca vreau sa anulez inscrierea la curs ?

Anularea participării la curs în urma achitării taxei de înscriere aduce de la sine pierderea acestei taxe.

Unde este valabila diploma ?

Diplomele Yoga Alliance US sunt recunoscute internațional cu ușoare diferențe între țări, unori se cer formări conexe cum ar fi instructor sportiv.

Ce se întâmplă dacă nu mai pot ajunge sa termin cursul dar l-am achitat ?

În cazul în care ați achitat suma integral și anulați pana la începerea cursului vi se va reține doar taxa de înscriere, restul sumei vă va fi înapoiată. În cazul în care ați participat la unul sau mai multe module puteți întrerupe și reveniți la grupa din urmatorul an sau într-un alt oraș unde se susține cursul.

Trebuie să am o practică avansată pentru acest curs?

Acest curs este creat pentru a aprofunda practica personală la orice nivel ar fi această. Noi recomandăm să aveți o practică macar de 6 luni, 1 an, până a porni pe acest drum.

inscrie-te astazi! garantam ca nu vei regreta

Yoga Academy România este un mediu în care te poți dezvolta armonios și liber, oferindu-ți perspective ulterioare de predare și colaborări cu studiourile noastre partenere.

APLICA